Teatar GAVRAN na Mostarskom proljeću ispričao hit-priču o majci i sinu

Fotografije: Marin Knezović

 

 

Teatar GAVRAN iz Zagreba za sve ljubitelje kazališta priredio je u sklopu Mostarskog proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar pravu poslasticu odigravši hit-predstavu “Na kavici u podne” Mire Gavrana.

 

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače publika je uživala u izvrsnoj izvedbi  Mladene Gavran i Vedrana Komeričkog, u ulogama majke i sina, na kraju ih, zajedno uz autora i redatelja Miru Gavrana, nagradivši dugotrajnim burnim pljeskom i pozivajući ih na bis.

 

Predstava “Na kavici u podne” koju potpusje najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu i predsjednik Matice hrvatske na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života.

 

Publika u Mostaru zajedno s “majkom i sinom” prošla je kroz ovu nježnu priču koja oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

 

Predstavom izvedenom u Kosači nastavljena je izvrsna dugogodišnja suradnja Mostarskog proljeća i Matice hrvatske Mostar s Teatrom GAVRAN, s kojim je potpisan i Sporazum o trajnoj kulturnoj suradnji.

 

Sponzor večeri bio je HT Eronet.

 


Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *