Teatar Gavran na Mostarskom proljeću: Iskusni politički lisac i mladić na pragu svijeta politike ispričali svoju priču

Kad iskusni politički lisac postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike – složeni svijet pun spletki i manipulacija, nastane napeta priča o sukobu dvaju različitih karaktera i pogleda na svijet, puna neočekivanih obrata, koja je, ustvari, duboko uronjena u našu stvarnost…

 

Kratki je to sadržaj kazališnoga ostvarenja zagrebačkoga Teatra Gavran koji je na Mostarskom proljeću 2023. – XXV. danima Matice hrvatske Mostar predstavio Glasnogovornika.

 

U ulozi iskusnog političkog lisca na daskama Kosače našao se poznati glumc, inače rođeni Širokobriježanin Vinko Kraljević, dok je mladića koji tek ulazi u svijet politike utjelovio Zoran Pribičević.

 

Na kraju ove uzbudljive priče mladić, koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrio je svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. U predstavi smo vidjeli i neizbježan sukob dvojca različitih karaktera, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata.

 

Autor Glasnogovornika je Miro Gavran, dok režiju potpisuje Mladene Gavran, scenografiju Jakov Gavran, a originalnu glazbu Filip Gjud.

 

Fotografije:
Marin Knezović