Proljeće za najmlađe: Šibenčani predstavljaju Medengaj

Organizatori Mostarskoga proljeća ni ove godine nisu propustili prirediti programe namijenjene i najmlađoj publici. Tako će u utorak, 9. svibnja, na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u sklopu jubilarnih Dana Matice hrvatske Mostar dječju predstavu Medengaj s početkom u 12 sati izvesti ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Za režiju, dramaturgiju i songove zadužen je Sergej Mioč, a igraju Krešimir Jelić u ulozi Mede, Franka Klarić je Bocka i Zubka, dok je Uško Ana Perković.

Za scenografiju je zaslužan Frane Celić, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, dok glazbu i aranžman potpisuje Tea Slavica Bačić. Songove s glumcima pjeva Zbor Zdravo maleni.

Predstava se realizira u suradnji Mostarskog proljeća i HNK Mostar, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti u HNK Mostar, gdje će Medengaj biti i odigran.

O PREDSTAVI:

Medengaj je “ljetna priča” o životu naših junakinja i njihovih prijatelja, koja će nas kroz nove

zgode upoznati sa životom u šumici tijekom vrućih ljetnih dana te naučiti nešto o poteškoćama s kojima se njezini stanovnici susreću tijekom toga godišnjeg doba. Ovoga ćemo puta upoznati još jednog stanara naših šuma, medu. Naš je medo dobroćudni “šumski div” koji će pomoći vjeverici i zeki otkriti neke tajne koje priroda, naizgled, čuva skrovite. Djeca gledatelji saznat će kako su odnosi svih vrsta koje u šumici žive jedan neraskidiv lanac suživota, čijim bi “kidanjem” bio poremećen i sav preostali život na planetu Zemlji.