Foto: Stojan Lasić

Predstavom Teatra GAVRAN otvoreno Mostarsko proljeće

Predstavu je režirala Slađana Kilibarda, a u njoj igraju Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela.

 

Foto: Stojan Lasić

Program Mostarskog proljeća nastavlja se u srijedu, 13. listopada, kada će biti upriličeno predstavljanje knjiga fra Ike Skoke “Franjevci u djelima Ive Andrića”. Predstavljanje će se održati u 19 sati u hotelu “Mostar”, a u programu sudjeluju prof. dr. Perina Meić, prof. dr. fra Danimir Pezer, Misijana Brkić Milinković i sam autor.

U okviru kazališnog programa na maloj sceni HNK Mostar bit će izvedena predstava “Spremni”, autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret, a 21. listopada na istom mjestu gostuje Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banje Luke s predstavom “Skupština”.

U suradnji s HNK Mostar, HNK Šibenik će 5. studenoga na maloj sceni izvesti “Arsenov feral”. Riječ je o projektu koji je posvećen Arsenu Dediću, a nastao je po ideji ravnatelja HNK Šibenik Jakova Bilića. Program je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu.

Planiran je i niz zanimljivih izložbi mladih umjetnika iz Hercegovine. Riječ je o ciklusu kojeg autorski potpisuje Dragan Marijanović, a mlade autore ugostit će Galerija “Rondo”. Radi se o izložbama Ane Naletilić pod nazivom “Nije bilo planirano”, Megi Kunštek “Šetnja”, Natalije Šušnjar s izložbom “This is vol. 2 – manifestacija svijesti više razine” i Tomislava  Zovke s izložbom “Silikonologija”.

U nastavku programa predviđeno je predstavljanje knjige profesora Ivana Sivrića “Za suvremena pitanja” te monografije “Ferdinand Zovko – Baritonov život za publiku”, autora Dragana Marijanovića.

Dječji dan održat će se 9. prosinca u Kosači, u suradnji s manifestacijom “Književni memorijal Krešimir Šego”, a nastupit će književnici Miljenka Koštro, Miro Naletilić, Iva Nuić, Zdravka Mila Marijanović, Radica Leko, Sonja Škobić, Ana Šego, Šimo Ešić, Milena Jukić Bandić i Marina Kljajo Radić.

Za prosinac je najavljena izložba Ivana Hercega u Galeriji kraljice Katarine, a riječ je o slikaru i odvjetniku iz Ljubuškog.

Zbog epidemiološke situacije Mostarsko proljeće održava se ujesen, a organizatori, iako su bili prinuđeni reducirati program, vjeruju kako će svatko na ovogodišnjim Danima Matice hrvatske Mostar pronaći nešto za sebe.


Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *