Mostarsko proljeće: Mala scena HNK bila premala za brojnu publiku Umišljenog bolesnika u izvedbi liječnika i – budućih liječnika

Fotografije: Marin Knezović

Mala scena HNK Mostar bila je premala da primi sve one koji su željeli pogledati kako izgleda kada se studenti medicine Sveučilišta u Mostaru i liječnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na kazališnim daskama šale – na svoj, ali i na račun pacijenata.

Naime, u sklopu Mostarskoga proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar studenti i liječnici izveli su predstavu Umišljeni bolesnik/MEF SUM remake (prema Moliereovoj komediji, remek-djelu odigranome bezbroj puta u najvećim kazališnim kućama).

Izvrsnom glumom brojnu su publiku oduševili: Stjepan Čović, Josipa Marković Jurič, Mehmedalija Bobar, Šima Šimić, Tomislav Rajić, Petra Zelenika, Gabrijel Božinović, Gojko Prusina i Marinko Jurić.

Režiju potpisuje Pejana Rastović, scenografiju Marko Kljakić, grafički dizajn Ana-Zorica Pavičić, a inspicijentica je Nina Knezović.

Još jedna izvedba na programu je na Maloj sceni HNK večeras u 20 sati.

Projekt “Umišljeni bolesnik/MEF SUM remake” u izvedbi sadašnjih studenata medicine i liječnika SKB-a Mostar nastao je iz velike ljubavi prema umjetnosti. Djelo je prvenstveno je komedija koja povezuje nit svakodnevnih životnih nedaća koje su uvijek i koje će, zacijelo, nastaviti pratiti čovjeka. Medicinari u ovoj predstavi pokazuju svojevrsnu zrelost i spremnost našaliti se na svoj račun, a i na račun bolesnika, bez namjere da itko bude uvrijeđen…