Mostarsko proljeće: Glasnogovornik Teatra Gavran, napeta “politička” priča duboko uronjena u našu stvarnost

Još jedan vrhunski kazališni program slijedi na Mostarskom proljeću 2023. – XXV. danima Matice hrvatske Mostar. Naime, u nedjelju, 21. svibnja, u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače od 20 sati zagrebački Teatar Gavran pred mostarsku publiku dovodi predstavu Glasnogovornik, autora Mire Gavrana u režiji Mladene Gavran.

 

Uloge u predstavi, u kojoj iskusni politički lisac postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike, ostvarili su Vinko Kraljević i Zoran Pribičević. Napeta je to priča o sukobu dvaju različitih karaktera i pogleda na svijet koja je, ustvari, duboko uronjena u našu stvarnost.

 

Scenografiju potpisuje Jakov Gavran, a originalnu glazbu Filip Gjud.

 

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se rezervirati i kupiti na blagajni Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

 

 

O PREDSTAVI:

Iskusan politički lisac postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući vlastita životna načela. Na svršetku ove uzbudljive priče i mladić, koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrit će svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. Sukob dvojice različitih karaktera neizbježan je, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata. Dva različita karaktera, dva različita pogleda na svijet sukobljavaju se u ovoj napetoj predstavi. Predstava puna neočekivanih obrata, duboko uronjena u našu stvarnost.