Mostarsko proljeće: Dođite i vi “na kavicu u podne” s Teatrom GAVRAN

Nakon likovnih i glazbenih sadržaja, program Mostarskog proljeća 2022. – XXIV. Dana Matice hrvatske Mostar ide dalje. Naime, u ponedjeljak, 9. svibnja u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u 20 sati Teatar GAVRAN iz Zagreba priredit će za publiku pravu kazališnu poslasticu – predstavu Na kavici u podne. Autor je Miro Gavran koji potpisuje i režiju, a glume Mladena Gavran i Vedran Komerički.

 

I ovom se izvedbom nastavlja izvrsna dugogodišnja suradnja Mostarskog proljeća i Matice hrvatske Mostar s Teatrom GAVRAN, s kojim je potpisan i Sporazum o trajnoj kulturnoj suradnji.

 

 

Sponzor večeri je HT Eronet.

 

Ulaznice za predstavu Na kavici u podne po cijeni od 10 KM mogu se od srijede, 4. svibnja nabaviti na blagajni Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

 

 

O predstavi:

 

Na kavici u podne iznimno je topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin, karakterno bitno različiti. Njezin je autor Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu. Nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija Sladoled i Pivo, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom se tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.


Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *