Mostarsko proljeće: Bilo jednom… – dar publici i ansmablu Narodnog pozorišta

U sklopu Mostarskog proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar u petak, 3. lipnja s početkom u 20 sati domaći će ansambl u Narodnome pozorištu Mostar odigrati predstavu Milloša Radovića Bilo jednom…

Režiju i adaptaciju potpisuje Jasmin Krpo, a igraju: Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Kako navode iz Narodnoga pozorišta, publika će tako imati prigodu pogledati predstavu nastalu prema motivima komedije “Čorba od kanarinca”.

Produkcija predstave nastala je na poticaj Jasmina Krpe, dugogodišnjeg člana ansambla Narodnog pozorišta Mostar. To je, istodobno, i njegov redateljski prvijenac, i dar mostarskoj publici i ansamblu predstave.

– Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. Ova nepretenciozna, intimna predstava, nastoji ostati vjerna gledalištu u smislu prepoznatljivosti svakodnevnih komedija, ali i tragedija, koje čine naše živote – kažu o predstavi iz Narodnog pozorišta.

– Predstava Bilo jednom… priča je, ustvari, o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi, onda, lutamo tim putevima, nekada zalutamo,

a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo – tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i što nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tome licu prekoputa. Sjetimo se što smo sve sanjali, planirali… – navodi se.