HT Eronet i dalje uz Maticu hrvatsku i Mostarsko proljeće

Predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić i član Predsjedništva Miro Petrović posjetili su HT Eronet, gdje su, o predstojećoj kulturnoj manifestaciji Mostarsko proljeće 2022. – XXIV. Dani Matice hrvatske Mostar te ostalim projektima razgovarali s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem. Sastanku je nazočila i rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić-Milinković.
Akademkinja Ostojić kazala je kako ovogodišnja manifestacija, nakon dvije pandemijske godine u kojima se festival održavao ujesen, ponovno ide u svome starom, proljetnom terminu – počinje koncem travnja otvaranjem izložbe iz fundusa Umjetničke galerije BiH. Tom prigodom Ostojić je zahvalila HT ERONET-u i Primorcu na potpori jednoj od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija Hrvata u BiH.
– Raduje nas da smo, na neki način, sve ovo vrijeme rasli s HT Eronetom i vaša nam je potpora uistinu veoma značajna. Unatoč epidemiološkoj situaciji koja prethodne dvije godine nije dopuštala da naš festival radimo u obujmu na koji smo navikli, nismo ga otkazivali. Naprotiv, uspjeli smo se održati, uz reduciran i epidemiološkim prilikama prilagođen program. Ove smo godine planirali 20-ak programa; bit će tu nekoliko predstava, zanimljivih izložaba, koncert Sarajevske filharmonije sa solistima, književni susreti… – kazala je predsjednica MH Mostar.
Primorac je kazao da je ponosan upravo na činjenicu da je HT Eronet uz Maticu hrvatsku Mostar i njezinu manifestaciju od samih početaka te kako će ju, kao društveno odgovorna tvrtka, i ubuduće podržavati. Čelništvu Matice zaželio je uspjeh u organizaciji programa ovogodišnjeg Mostarskog proljeća te daljnjem radu i promociji kulture hrvatskoga naroda.

Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *