Dječji dan u znaku Krešimira Šege: Dječica pljeskala Cvitkovim autorima, nastupili Šegini unuci

Dječji dan koji priređuje Matica hrvatska Mostar u sklopu njezina festivala Mostarsko proljeće, u suradnji s časopisom Cvitak, Književnim memorijalom Krešimir Šego i Udrugom Zdravo društvo, i ovoga je puta donio pregršt zanimljivih predblagdanskih pjesmica i priča najmlađima, ali i onim starijima, koji su se okupili u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače na prigodnom programu.
Nazočne je pozdravila glavna tajnica MH Mostar i suradnica Cvitka Misijana Brkić-Milinković, koja je podsjetila na Krešimira Šegu, utemeljitelja Cvitka, čija je sedma godišnjica smrti obilježena 9. prosinca.
Također se spomenula nedavno preminule Cvitkove autorice, književnice Ive Nuić:
– Vjerujemo da nas u ovom trenutku i Krešo i Iva gledaju s nebeskih poljana i plješću nam”, kazala je.
Program su obogatile Krešine unuke – mlade recitatorice Rita i Sara Šego te unuci Marija i Danijel Vidović na klarinetu i gitari. Premda najavljeni, nisu nastupili omiljeni dječji pjesnici Šimo Ešić i Miro Petrović; jednog je spriječila korona u obitelji, drugoga – snježni nanosi središnje Bosne. Šimo i Miro poslali su SMS pozdrave svima u Kosači, okupljenima na Dječjem danu.
Dječici su se tako predstavili: glavna urednica Cvitka Ana Šego te književnici – Miro Naletilić, Zdravka Mila Marijanović, Sonja Škobić, Milena Jukić Bandić, Radica Leko, Miljenka Koštro i Marina Kljajo Radić koja je na kraju programa pročitala pjesmu posvećenu upravo Kreši Šegi.

Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *