Bilo jednom… – dar publici za kraj kazališnog programa Mostarskog proljeća

Fotografije: Marin Knezović

 

Posljednji kazališni događaj Mostarskog proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar, predstava Miloša Radovića Bilo jednom…, odigrana je u  Narodnome pozorištu Mostar.

Riječ je o predstavi nastaloj prema motivima komedije “Čorba od kanarinca”. Režiju i adaptaciju potpisuje dugogidišnji član ansambla mostarskog Narodnog pozorišta Jasmin Krpo, na čiji je poticaj nastala i njezina produkcija. Ovo je ujedno i Krpin redateljski prvijenac, a sjajne uloge odigrali su Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Bilo jednom… je, kako je istaknuto, Krpin dar mostarskoj publici i njegovu matičnom ansamblu.

– Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. Ova nepretenciozna, intimna predstava, nastoji ostati vjerna gledalištu u smislu prepoznatljivosti svakodnevnih komedija, ali i tragedija, koje čine naše živote – kazali su o predstavi iz Narodnog pozorišta.

– Predstava Bilo jednom… priča je, ustvari, o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi, onda, lutamo tim putevima, nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo – tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i što nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tome licu prekoputa. Sjetimo se što smo sve sanjali, planirali… – navodi se također o predstavi.