Arsenova svjetlost i cinično ruganje životu oduševili mostarsku publiku

Mostarska publika uživala je u dašku Arsena Dedića, interpretiranoga kroz spoj hrvatske poezije, dobre šansone, profinjene glazbe i šibenskog humora na vlastiti račun.
U okviru festivala Matice hrvatske „Mostarsko proljeće“ izveden je glazbeno-poetski kabare „Arsenov feral“ Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Osim upečatljivih stihova najznačajnijeg hrvatskog kantautora i jednog od najboljih pjesnika, predstavljeni su i brojni drugi hrvatski pjesnici i izvođači na koje se Arsen Dedić znao pozivati. Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakov Bilić naveo je kako su se posebno potrudili oko verzije ove izvedbe koju su izveli u gradu na Neretvi.

  • “Arsenov feral” zapravo je zamišljen kao Arsenova osobnost, i to što je on bio, kao umjetnik i kao čovjek u svakom žaru, da on nekako svijetli između svih nas koji smo tu ostali i da nam se naruga na onaj njemu svojstven cinični način. Ljudi u ovim vremenima imaju potrebu čuti pisanu, govornu i pjevanu riječ, to je jedna vrsta unutarnje potrebe. Već dvije sezone mi plovimo s našim Arsenom, još se nismo nasukali i nadamo se kako nas još puno uvala, luka i bonaca čeka na tom našem moru – izjavio je Bilić.

Odgovori

Your email address will not be published.Required fields are marked *