Vrhunska glumačka imena u romantičnoj komediji Hotel Nostalgija (Plaza)

Program jubilarnoga 25. Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske Mostar ide dalje. Nakon predstavljanja dviju knjiga i izložbe fotografija Grge Mikulića, izložbe skulptura Borica Orenčuka i koncerta “Neka cijeli ovaj svijet… Naših 25” kojim je manifestacija svečano i otvorena, slijedi kazališni program.

Naime, u petak, 5. svibnja na Maloj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru u 20 sati predstavu Hotel Nostalgija (Plaza) autora Neila Simona, u režiji Nine Kleflin izvest će Kazališna skupina Lectirum iz Zagreba.

U romantičnoj komediji u tri čina – tri različite ljubavne priče – igraju Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura, a scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić.

Realizacija predstave Hotel Nostalgija (Plaza) nastavak je uspješne suradnje Mostarskoga proljeća s HNK Mostar, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti u HNK Mostar.

 

O PREDSTAVI:

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na svoju 35. obljetnicu braka sastaje u istom apartmanu u kojem je provelo prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća obljetnice, smatrajući kako mu je supruga pogriješila datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri. Ona je odana supruga, a on je vara sa svojom mladom tajnicom. U duhovitim i životnim dijalozima odvija se radnja koju će svatko prepoznati iz neke priče ili svoga okružja. Komično, zanimljivo i kritički Ksenija Pajić i Zijad Gračić, te Mladen Čutura kao konobar, publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi. U mladosti su bili

u vezi, ali život ih je razdvojio; ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Majka je troje djece,

ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. S druge strane, producent je uspješan, ali emotivno nesretan. Iza njega su tri katastrofalna braka. Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati ponovnu vezu s njom. Priču glumački prezentiraju Natalija Đorđević i Mladen Čutura. Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin zanimljiva je zato što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Ona je ushićena njegovim poslom i stalno ga ispituje koje glumice, glumce, sportaše i političare poznaje. Tu počinje komedija karaktera, zabune, situacije i verbalno smišljenih smiješnih trenutaka.

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u

sobu jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, i stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći

ne uda. Na kraju se priča sretno završava. U ovom činu igraju Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.